İYİ Parti’de yeni bir dönem başladı

İlk Yayın: 2 Mayıs 2024 – Güncelleme: 2 Mayıs 2024 12:23

Kurultayda partinin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, bir önceki başkan Meral Akşener’den partinin liderliğini resmen devraldı. Meral Akşener, bir çiçekle birlikte genel başkanlık mazbatasını Dervişoğlu’na teslim etti.
Devir teslim törenine damga vuran olay, Meral Akşener ile Enver Dervişoğlu’nun karşılıklı oturarak çay içtikleri anlarda yaşandı. Salonda uzun bir sessizlik olurken, Müsavat Dervişoğlu’nun “Çok sessiz oldu” demesiyle herkes güldü.
Akşener ise gülerek, “Valla Enver başkan şahit, arkadaşları güldürünceye kadar canım çıktı” diyerek karşılık verdi.
Dervişoğlu, “Bu yolculuğun her adımında sayın genel başkanımızın fedakarlıkları var. Ben Türk milletinin huzurunda kendisine ülkemize kattıkları ve partimizi kurması nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ben burada aslında bir bayrak hedef alıyorum, o bayrağı da daha ileri taşımanın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.
Akşener ise şunları söyledi:
“Biz partimizi kurarken ‘ben’ değil ‘biz’ olduk. Çok ilginç bir kurultay oldu. Herkesin herkese hakaret ettiği kongreleri biliyor Türkiye ama biz bir ilki başardık. Bundan sonraki fasılda iktidarın yolu açılacak. Evet ben bir sandalye değil, hepimizin ortak birikimini de devrediyorum. Bu değişim umuyorum gençlerimize de örnek olacak. Ben çok mutluyum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu