Anamur 2022 turizm sezonuna hazır

İlk Yayın: 28 Aralık 2022 – Güncelleme: 28 Aralık 2022 00:15

Anamur’da tüm turizm sektörü yeniden yapılandırılıyor.
Bilindiği üzere 2020 ve 2021 sezonunu covid virüsü nedeniyle sıkıntılı geçiren Anamur’da 2022 yılı turizm sezonu adeta yeniden yapılandırılarak ve yeni önlemler alınarak sektöre tümüyle ciddi yenilikler getiriliyor.
Her yıl başta Almanlar olmak üzere, yabancı ülkelerden Anamur’u tercih edenler ve Ankara başta olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden yüzlerce insanın yazlık evlerine gelmesinin yanı sıra yaz mevsimini Anamur olarak tercih eden yerli turistler yavaş ,yavaş Anamur’da gelmeye başladılar…
Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ciddi radikal kararlar alarak turizm sektörünü adeta yeniden yapılandırıyor.
Tüm otellerin, sahilde bulunan çay bahçelerinin plajlarına ilk kez cankurtaran platformların konulması, tüm turizm sektörünün yeniden ruhsatlanması, yeniden düzenlenmesi gibi ilk kez yeni bir anlayış getirilmesi konusunda işi sıkı tutuyor.
Anamur Turizm Sektörün canlanması için 2022’ye büyük umutlar bağlayan turizmciler; artan maliyet, güvenlik, yenilenme, restorasyon, temizlik çerçevesinde yeni bir sezona daha hazırlanıyor.
Türkiye’de ekonomik sorunlar nedeniyle Anamur’da Turizm hareketlerinin ne ölçüde etkileneceği ise belirsizlik bulutu içinde şekillenirken sektör değerlendirmeleri bazında alternatif pazarlar masaya yatırılıyor.
İlk etaptaki olumlu veriler ışığında; Yazlıkçıların evlerine dönmeleri, orta halli yerli tatilcilerin Anamur’u tercih etmeleri, Özellikle Anamur’da da evleri bulunan Avrupa’dan gelecek olan tatilcilerin yavaş yavaş görünür olmaları iyi bir başlangıç olarak değerlendiriliyor.
Anamur’da 2022 yılı turizm mevsimi açılırken geçen yıllardan daha iyi bir yıl olacağı gerçeği ortaya çıkıyor.
Anamur yeni alternatif pazarların içinde yer alabilecek; Anamur çok ucuz ve hizmet kalitesi yüksek bir ilçe olarak biliniyor. Başta otel ve pansiyonlar olmak üzere turizm olanakları çok geniş ve zengin. Özellikle bu yıl alınan yeni kararlar çerçevesinde Anamur, tercih noktası olabilecek.
Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’in ortaya koyduğu doğru politikalar uygulandığı zaman, Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Anamur’un önemli bir lokasyon bölgesi olması da kaçınılmazdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu